PS Lekdetectie - Dé expert in lekdetectie.

Draaibrugweg 10
1332 AD Almere

Lekdetectie methoden

Voor het opsporen van lekkages gebruiken wij verschillende methoden. Hieronder vindt u een overzicht.

Welke methode kan het beste worden ingezet in uw situatie? PS Lekdetectie adviseert u graag!

THERMOGRAFISCHE INFRAROODCAMERA

Met infraroodlicht meten we temperatuurverschillen in warmwaterleidingen waardoor het lek direct zichtbaar wordt.

LEAKTRACKING

Door een elektrisch veld te creëren kan worden gemeten waar het lek zicht bevindt, water geleidt immers goed.

THERMOGRAFISCHE CAMERA

Met de thermografische camera meten we temperatuurverschillen voor het traceren van warmte- en waterlekken.

LEIDING LOKALISATOR

Door een elektrisch veld te creëren kunnen we precies in kaart brengen waar de leidingen zich bevinden.

AKOESTISCH ONDERZOEK

Een lek produceert vaak een bepaald geluid. Dit geluid kan worden versterkt zodat we het lek kunnen lokaliseren.

RIOOLCAMERA

Onze rioolcamera kan in leidingen worden gestoken om een beeld te maken van de binnenkant van leidingwerk.

DATALOGGER

De datalogger registreert de temperatuur en luchtvochtigheid in een ruimte en geeft zo meer informatie over waterproblemen.

ROOKPROEF

Onder druk wordt rook in een ruimte geblazen. De rook zal ontsnappen uit kieren en gaten waar water door kan lekken.

DRUKPROEF

We verhogen de luchtdruk in een afgesloten (gedeelte van een) leiding. Daalt de luchtdruk? Dan is er een lek in de leiding.

TRACEERGAS

We pompen een bepaald gas in de leiding. Plekken met een verhoogde concentratie van dit (meetbare) gas indiceren een lek.

ENDOSCOPIE

Met de endoscoop (een dunne slang met camera) krijgen we een beter beeld van lekkages op moeilijk bereikbare plaatsen.

WARMTEBEELDCAMERA

De warmtebeeldcamera geeft de temperatuur in een ruimte weer. Het thermogram toont vervolgens waar warmteverlies optreedt.

KLEURSTOFMETHODE

Door een kleurstof toe te voegen aan het leidingwater kan aan de kleur worden herkend waar het water weglekt.

ULTRASOON DETECTIE

Lekkages opsporen door middel van ultrasone geluidsgolven. Vooral handig voor koudwaterleidingen.

Lekkage opsporen met verschillende vormen van een lekdetectie

Bij een lekkage is het erg belangrijk om de lekkage zo snel mogelijk te laten verhelpen. Des te sneller u de lekkage namelijk verhelpt, des te kleiner is de kans op blijvende waterschade aan uw woning. Veel voorkomende voorbeelden van waterschade zijn onder meer schimmelplekken op muren en plafonds, rottende plekken in houtwerk, enzovoorts. Het kost vaak maanden voor een dergelijke waterschade volledig hersteld is! Reden genoeg om een lekkage tijdig aan te pakken. De specialisten van PS Lekdetectie staan voor u klaar om een lekkage op te sporen. Een lekkage opsporen doen wij met speciale hulpmiddelen, die hak- en breekwerk overbodig maken.

Verschillende soorten lekkages opsporen

Een lekkage opsporen werd voorheen vaak met hak- en breekwerk gedaan, waarbij de kans dat de bron van een lekkage ook daadwerkelijk gevonden werd behoorlijk klein was. Nu kunnen we gebruik maken van veel geavanceerdere apparatuur, zoals een thermografische camera of een endoscoop. Lekkages opsporen is zo door de jaren heen een stuk eenvoudiger geworden!

Bij lekkages rond warmwaterleidingen maken we vaak gebruik van een thermografische camera. In het geval van koudwaterleidingen is lekkages opsporen mogelijk met ultrasoon detectie. Wij bekijken per type lekkage welk hulpmiddel wij het beste kunnen gebruiken om de bron van de lekkage te lokaliseren. De lekdetectie wordt vervolgens afgesloten met een uitgebreide rapportage.

Lekkages opsporen om warmteverlies te verminderen

Naast het feit dat wij lekkages opsporen rond waterleidingen, kunnen we u ook helpen bij het verminderen van het warmteverlies in huis. Wij zoeken graag naar voegen, deuren of daken die niet goed genoeg geïsoleerd zijn. Als gevolg hiervan kan er veel warmte uit uw woning stromen, waardoor u onnodig veel energie verbruikt voor het verwarmen van uw woning. Op basis van onze lekdetectie kunt u de isolatie van uw woning heel doelgericht verbeteren en op die manier besparen op uw energiekosten.

Lekkage detectie

Wanneer u met een lekkage in huis te maken heeft, is het belangrijk om de lekkage zo snel mogelijk op te laten lossen. Er zijn verschillende vormen van een lekkage detectie, die het vinden van de bron van een lekkage makkelijker kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een thermografische camera, het gebruik van een lekkage detectie met ultrasone trillingen, enzovoorts. Des te sneller u een detectie voor de lekkage uit laat voeren, des te kleiner is ook de kans op een ernstige waterschade aan uw woning. Onze specialisten hebben een ruime ervaring in het uitvoeren van een lekkage detectie binnen woningen en bedrijfspanden.

Onze specialisten sporen lekkages op in onder andere:

Dankzij onze geavanceerde technieken kunnen wij lekkages opsporen zonder hak- en breekwerk. Bel ons, we zijn u graag van dienst!